DIA MUNDIAL DE L’AIGUA : JORNADA D’ACTUACIÓ A LES FONTS DEL XAMBÓ I DE LA GUILLERA DE PRATS I PRESENTACIÓ DE LES DADES DE L’ANÀLISI DE LES FONTS

Alumnes de l'Escola FEDAC de Prats de Lluçanès amb mestres, avis i voluntaris, netegen la Font del Xambó. En són padrins i participen del Projecte Fonts de les escoles del Lluçanès.

28 mar DIA MUNDIAL DE L’AIGUA : JORNADA D’ACTUACIÓ A LES FONTS DEL XAMBÓ I DE LA GUILLERA DE PRATS I PRESENTACIÓ DE LES DADES DE L’ANÀLISI DE LES FONTS

El passat dimecres 22 i coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, a Prats hi va haver una jornada d’actuació d’alumnes de les escoles FEDAC i el CEIP Lluçanès a les fonts del Xambó i la Font Guillera.

La quitxalla de l’escola Fedac , al matí, van ser a la Font del Xambó, una de les que apadrinen. Des de les nou del matí que en companyia de mestres,  d’avis, voluntàries i en Ramon, coordinador del Projecte Fonts, amb pales, xapos i galledes netejaven la font i obrien recs per evitar possibles inundacions ( aquesta font n’és molt afectada). La gent gran i no tan gran parlaven de la font, de com era en la seva infantesa i de quan hi anaven, de quan hi jugaven…Dels bancs que hi havia, de si una caseta  i l’escala…A la fi l’escala, i el raig i el desaigüe….i es pensaven que era una font de bassal! Esclar amb tan fang acumulat!

A la tarda, alumnes del CEIP Lluçanès van fer cap a la Font Guillera, al mig del bosc. Una  excursió ben aprofitada per observar i reconèixer empremtes i senyals de les bestioles del bosc, les plantes del camí i els arbres. Guiats pels avis, mestres, voluntàries i en Ramon vam arribar a la font amagada. Reconeixament de l’indret i reunió per parlar de que s’hi podria fer o com voldrien que fos. Nens i nenes hi van anar dient la seva. De feina n’hi ha molta. Aquests padrins hauran de treballar de valent però l’indret s’ho val!

També es va aprofitar l’avinentesa per fer una roda de premsa per part del Grup de Defensa del Ter per mostrar el resultats de l’ànalisi de les fonts d’Osona i del Lluçanès i de passada presentar el projecte del Grup de Defensa del Ter adreçat als  instituts per treballar l’estat de l’aigua i conscienciar el jovent davant la problemàtica de la contaminació per nitrats. I presentar també el treball del Projecte Fonts del Lluçanès Viu.

Cliqueu aquí  per accedir a l’article i mapa de la web del Grup de Defensa del Ter.

Alumnes, mestres, avis, mares i voluntaris del Lluçanès Viu de descoberta fins la Font Guillera. És una de les fonts que volen apadrinar pel Projecte Fonts de les escoles del Lluçanès.

Dia Mundial de l’Aigua, a la Font Guillera de Prats de Lluçanès, 22 de març de 2017. CEIP Lluçanès.

 

Sense comentaris