EL LLUÇANÈS VIU A LA FIRA DE SANT JAUME DE PRATS

Foto de la parada de l'entitat Lluçanès Viu a la Fira de Sant Jaume a Prats, juliol de 2016.

19 jul EL LLUÇANÈS VIU A LA FIRA DE SANT JAUME DE PRATS

Un any més, ens trobarem a la Fira de Sant Jaume a Prats de Lluçanès, de 10 a 1 del matí del diumenge 23. Serem al Passeig.

Ja fa quatre anys que presentàrem la Plataforma Lluçanès Viu tot exposant en veu alta el nostre compromís envers el territori i la seva gent, tot fent-nos ressó de les problemàtiques medio ambientals que ens preocupaven. Preteníem la participació ciutadana i promoure la conservació del territori, amb un estil de vida repectuós amb l’entorn i unes activitats productives amb el mateix caràcter. Amb esperança dèiem : “Contribuim a un Lluçanès Viu com fins ara, on es tenen en compte les persones i l’entorn.” La realitat d’avui , però, sembla que ens ho tombi : L’augment continuat de la cabana porcina i ramadera, malgrat el Síndic de Greuges ens dongui la raó i les condicions d’entorn  com la manca d’aigua, els aqüífers contaminats per purins, la contaminació atmosfèrica, els empobriments del sòls, l’abús d’herbicides i plaguicides de manera generalitzada, tot ignorant els problemes de salut que se’n deriven i … Davant d’una realitat tant punyent cal una actuació sensible i responsable de les administracions locals que no ho poden ignorar .

Amb esperança avui diem: “Contribuim a un Lluçanès Viu com fins ara, on es tenen en compte les persones i l’entorn”. Som les persones, grans i petites que fan que un Projecte fonts sigui possible a les escoles, que col·lectius treballin per una energia neta i a l’abast de tothom o treballin per millorar la salut de l’entorn , que famílies  cerquin viure i treballar al territori innovant i de manera alternativa amb respecte amb la terra que els alimenta , conservant i aprenent de la tradició pagesa més saludable i propera.

Per no fer tard, per fer un canvi en positiu  hi hem de ser. És així! Ens trobem a Prats diumenge!

Lluçanès Viu

Sense comentaris