LA PROCESSIONÀRIA , COMBATRE-LA DE FORMA NATURAL

03 jun LA PROCESSIONÀRIA , COMBATRE-LA DE FORMA NATURAL

La processionària és un malson que s’ha empoderat de les pinedes de la comarca . A part de la mortaldat de pins que suposa, a molts ens suposa un malestar al·lèrgic, de picors i granisses  quan anem al bosc. Però , el més greu del cas , és la manera habitual de tractar la plaga, a base de fumigar. Fa temps que s’alerta del perjudical que són per les espècies animals dels boscos i  ignorem que nosaltres, habitants del territori, formem part de l’ecosistema i per tant, ens afecta. Tots en som sensibles però especialment, a més dels infants i persones amb malalties respiratòries ,  les persones que afectades per patologies ambientals. Aquest fet no es pot ignorar des de les administracions locals. A la nostra comarca, la Judith Marquès fa temps que lluita per conscienciar-nos i  ha portat el seu cas , juntament amb d’altres persones afectades , fins al Parlament Europeu i  a Madrid per pressionar els  estats que  prenguin partit per la salut enfront de polítiques que només busquen  grans beneficis econòmics. Mentrestant hi ha qui fa propostes per canviar-ho  i s’hi implica amb tots els mitjans. La Judith i una colla, volen posar fil a l’agulla  per millorar la salut en aquest àmbit i  proposen fer un grup de treball per comprometre’ns a tots plegats des dels nostres municipis (n’anirem informant).

Què podem fer nosaltres?

De moment, a la comarca es presenta el projecte de les caixes niu per insectívors, depredadors naturals de la processionària. Dies enrera es feu a Lluçà , en el Segon Bioblitz d’Osona . El proper dissabte, 10 de juny, com una activitat més de la setmana de la natura, al matí a Prats de Lluçanès, a l’Esplanada de Lurdes. Aquesta activitat l’organitza l’ADEFFA de Camadoca amb el suport de l’Ajuntament de Prats.

Vegeu el programa de La Processiònaria, combatre-la de forma natural, aquí :Rètol activitat processionària Prats ADEFFA (1)

Setmana de la Natura 2017 

I encara més informació de la ponència de la Judith Marquè al Parlament Europeu

Sense comentaris