Qui Som

PLATAFORMA LLUÇANÈS VIU

Ara que estem reclamant el dret a decidir com a país, no seria també conseqüent i lògic demanar l’opinió per la presa de decisions que afecten directament el nostre dia a dia? Quin és el territori que volem deixar a les futures generacions?

La Plataforma Lluçanès Viu som un grup de persones de la comarca que demanem que es consideri les persones per sobre dels interessos econòmics dels grans grups industrials. Volem saber com es prenen les decisions i amb quins criteris. Per exemple, tothom coneix la problemàtica del porcí: la precarietat laboral que significa, l’alimentació basada en soja provinent d’altres continents, la dificultat d’abastir les granges amb aigua potable i la vulnerabilitat de la nostra terra degut a l’excès de purins, però tot i això es permeten obrir i donar llicències per granges amb milers de porcs? I els nostres ramaders de tota la vida, no poden ampliar les seves granges perquè la cabana porcina està sobredimensionada per aquestes macrogranges?

Nosaltres no estem d’acord en prevalir el pa per avui i gana per demà. La nostra terra ha de ser cuidada i respectada, els nostres rius han de córrer sans i hem de gaudir de l’aire que respirem. La serenitat del nostre territori no és un recurs a explotar, és un recurs a potenciar i cal que fem mans i mànigues per aturar aquest creixement, també pel dret a decidir i demanar que ens escoltin els nostres propis alcaldes. Perquè quan nosaltres no actuem, altres ho fan en el nostre nom.

ENTITATS ADHERIDES

Demanem la conservació del territori, un estil de vida respectuós amb l’entorn i unes activitats productives i econòmiques que tinguin aquest mateix caràcter.